HANGİ BİTKİYİ NASIL KULLANMALI?

28 Şubat 2008 Perşembe
Bitkilerin hayatımızdaki yeri her geçen gün daha çok artıyor
Üzüm çekirdeği: (Sınava girerken)Unutkanlığı azaltıp, konstrasyonu sağlar. Beyin damarlarını güçlendirerek, beyine giden oksijen miktarını artırır. Yaşlılık etkilerini azaltmasının yanında, alzheimer etkilerini azaltır.
Ginko Bilobalı Macun: (Ehliyet, mekanik iş makineleri sınavı) Hafızayı güçlendirmede ve beyin fonksiyonlarını sağlamlaştırmada etkilidir. Kalbi güçlendirerek, olası kalp krizine önler. Astıma karşı etkili olmasının yanında şeker hastalarında oluşan damar tahribatlarında önlemede faydalıdır.
Kantaron karışık bitki çayı: (İş görüşmesine giderken)Başağrısı ve stersle başa çıkmanın yoludur. Özgüveni artırır. Sinirleri yatıştırır, kalp ritmini düzenler. Özellikle sters kaynaklı mide bulantısına iyi gelir.
Kırmızı Ginsengli Macun: (Testetteron ve kolesterol)Erkeklik hormonu olan testesteronu, sperm miktarını ve cinsel gücü artırır. Aşırı sters ve performans düşüklüğünü giderir. Şeker, lipit ve kolestrol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.
Nar çekirdeği: Kanser oluşmasını engelleyen nar çekirdeği, tansiyonu ve kolestrolü düşürüyor. Selülüt oluşmasını engellemesinin yanı sıra doğal bir östrojen kaynağı.
Propolisli Macun: Doğal antibiyotiktir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Mantar gibi deri hastalıklarını daha çıkmadan önleyici olarak kullanılabilir. Ağız içi yaraları, boğaz ve bademcik rahatsızlıklarının giderilmesinde yardımcı olur.
Nar ekşili pirenli bitkisel karışım: Doğal zayıflatıcıdır, iştahı keser ve kabızlığı giderir. Sindirimi kolaylaştırır, toksinleri atar, gaz gidericidir. İdrarı söker, şekeri düşürür. Diyet ile ayda ortalama 5 ile 7 kilo vermeyi sağlar. Zayıflatıcı
Zencefilli bitkisel karışım: Kalp, damar ve beyin damarlarının tıkanıklığında, unutkanlık, zeka geriliği, sara hastalıklarında etkilidir. Kadınların adetlerini düzenler, kanı temizler ve işeme zorluğunun giderilmesini sağlar.
kaynak: netten alıntı
Devamını oku »

PERVİN BULGAK

27 Şubat 2008 Çarşamba
Pervin bulgak'tan güzellik sırları
Yağ yakma içeceği Pervin Bulgak
2 tatlı kaşığı tarçın
1 rendelenmiş suyu çıkarılmış yeşil elma
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 greyfurt suyu sıkılacak
1 portakal suyu sıkılacak
1 lt soğuk suya karıştırılacak yemeklerden önce içilecek
Greyfurtlu zayiflama çayi
1 tatli k. tarcin
1 Greyfurt
2 corba k. maydonoz tohumu
2 corba k. rezene
1 tatli k. bal
1litre kaynamis su
10 dk. dinlendirdikten sonra iciniz
Ödem sökücü kabak maskesi Pervin Bulgak
1 haşlanmış kabak
2 çay kaşığı badem yağı
1 çay kaşığı buğday yağı
Hepsini karıştır.20 dakika masaj yaparak sür ve beklet ılık suyla yıka
maden suyu veya gül suyuyla tonik yapılacak
Boyun Kırışıklığı için maske
1 haşlanmış patates püre olacak
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı kayısı yağı
1 adet gazlı bez
Karıştırıp boyunu ve dekolte bölgesine sürüyoruz.üzerine gazlı bez koyup 30 dakika bekletiyoruz. Ayrıca uyurken yastığın yüksek olmamasına dikkat edersek
kırışıklıklardan da kurtulabiliriz
kaynak:kadınolmak.net

saç dökülmesini önleyen iksir
adet rendelenmiş soğan
2 tatlı kaşığı hint yağı
2 tatlı kaşığı çörekotu yağı
1 tatlı kaşığı çam terebentin esansıhepsi karıştırılıp saç diplerine sürülüp sitreç film ile sarılıp 30 dk. bekletilirsoğuğa yakın suda akıtılıp şampuanla yıkanır haftada bir kez uygulanır
Devamını oku »

GÖĞÜS BÜYÜTMEK İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

25 Şubat 2008 Pazartesi
Güzel ve iri göğüslere sahip olmak isteyenler için bir kaç önerimiz var.
Amiana: Özellikle afrodizyak olarak tanınır. Günümüzde birinci sırada kadın rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.
Melek otu: Kadın rahatsızlıkları en önemli kullanım alanıdır. Dolaşım bozukluğu, kabızlık, diyabet, kanser de kullanılmaktadır. Kadında hormon metabolizmasına etki gösterir.
Oğul otu: Anti mikrobik özelliği vardır. Huzursuzluk, korku ve yara iyileşmesinde kullanılır. Kas kramplarını çözer.
Aslan kuyruğu: Çayı yıllardır kalp problemleri ve kadın rahatsızlıklarında etkin bir tedavi olarak kullanılmaktadır.
Bostan otu: Çok eski yıllarda sarılık, böbrek/ mide rahatsızlıkları, migren problemlerinde kullanılıyordu. Uzun yıllardır kadın rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.
Testere palmiyesi: Çok sayıda sağlık problemlerinde kullanılmaktadır. Erkeklerde prostat sorunlarında, kısırlık ve iktidarsızlık için kullanılıyor. Bu etkin bitki kadında da bir dizi tedavi olanakları sağlamaktadır. Meme bezlerinin gelişmesine neden olur.
Yam kökü: Meksika'da eski yıllarda Chiapas kabilesi kadınların doğum yapması sırasında bu bitkiyi kullanıyordu. Kadınlarda hormon yapımını uyarıcı etkisi vardır ve memeleri büyütür.
Kara hindiba: En önemli etkisi karaciğer üzerinedir. Safra akışını düzenler. Hindistan'da karaciğer hastalıklarında sıklıkla kullanılır. Vitamin ve mineralin zengin kaynağıdır. Avrupa'da salata şeklinde tüketilmektedir. Zararlı kimyasal ilaçlara, operatif müdahalelere ve implantlara karşı doğal bir alternatif olup, güzel göğüslere sahip olmak için ideal bir yöntemdir.
tüm bu bitkler karıştırılıp tamamen doğal bir tablet elde ediliyor ve bu sayade göğüs büyümesi sağlanıyor.Kapsüllerinden 6 ay süresince günde 2 kez 3'er kapsül alınır. Etkiyi artırmak için kremleriyle birlikte kullanılabilir. Daha sonra 3 ila 4 ayda bir 2-3 hafta süreyle alınmalıdır
kaynak:netten
Devamını oku »

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN BESİNLER

Çin'de yapılan bir araştırmaya göre, Viagra etkisi yapan ve uzmanların cinsel istekleri arttırmak için tavsiye ettiği yiyecekler kadın ve erkeğe göre şöyle sıralanıyor:
Erkekler için; maydanoz(bol c vitamini içerdiğinden aynı zamanda kadın ve erkek için gençlik ve sağlık kaynağı) nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz, hindi (çinko ihtiva ediyor üstelik daha ucuz ve protein açısından da zengin), roka (Bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı ve fındık (İçerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango.

Kadınlar için önerilen cinsel güç artırıcı besinlerden bazıları ise ; çikolata (Çikolatanın içindeki yüksek şeker ve kalori cinsel uyarıcı ve keyif verici. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini de artırıyor ve mutluluk hissi veriyor. Ve kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı), ahududu, yoğurt, kırmızı biber, köri ve diğer baharatlarla, baharatlı yiyeceklerin de kadınlar üzerinde cinsel açıdan faydalı olduğu söyleniyor.
REZENE: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılır.
BİTKİ ÇAYLARI: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırır.
GİNSENG: Binlerce yıllardır Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır, erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve göz ardı edilemeyecek güçler verir.
LİMON: Yemeklerde kullanılan limon tuzu ve limon suyu, seks gücünün artması için olumlu etki yapar
Devamını oku »

JOJOBA YAĞI

15 Şubat 2008 Cuma
JOJOBA YAĞI
Cildi yumuşatmak, ince çizgilerin yok edilmesi var olan kırışıklıkların hafifletilmesi ve cildin yumuşamasında çok etkili bir yağdır.Sivilce, yarık, çizik, yıpranmışVcjJtlsrde, kırışıklıklarda; sporcularda ayak kremi olarak kullanılır Saçların büyümesini ve güçlenmesini sağlar kepeklenmeyi önler, iltihaplı egzamalarda kullanılır. Selülit tedavisinde kullanılır. Kullanımı sadece haricendir. Kesinlikle içilmemelidir.
kayanak:netten

Devamını oku »

ENDER SARAÇTAN 3 GÜNDE ZAYIFLATAN DİYET

8 Şubat 2008 Cuma
Bayanların çok hoşuna gidecek diyet Ender saraçtan geldi
1.GÜN:Öğlene kadar yeşil elma kompostosu 2-3 kase içilecek
KOMPOSTO TARİFİ:2-3 yeşil elma,3-4 kabuk tarçın,5-6 karanfil,14-15 tane kuru üzüm komposto hazırlanacak.
gün boyu 7-8 kase lahana çorbası içilecek

LAHANA ÇORBASI TARİFİ:1 lahana,3-4 diş sarımsak,1 soğan,maydanoz.1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı zerdeçal(karaciğerden toksin atar),1 tatlı kaşığı zencefil(yağ yakıcı özelliği vardır),acı sivri biber (metabolizmayı hızlandırır),1 tatlı kaşığı sıvı yağ.tencerede hepsini pişir blendırdan geçir.
2.GÜN: öğlene kadar 2 elma ve istediğin kadar salatalık
Öğlen:domatessiz yeşil salata özellikle tere konulacak.üstüne 1 kase yağsız yoğurt yenecek
2 saatte bir yeşil elma yada salatalık yenecek
Akşam:hafif haşlanmış kabak,2-3 kaşık yağsız yoğurtla yenecek yeşil elma yenecek

3.GÜN:SABAH:1 bardak yağsız süt 2-3 ceviz içi,elma
ÖĞLEN:1 Porsiyon kabak yağsız yoğurt avuç içi kadar lor peyniri
AKŞAM:Taze fasülye ıspanak yada brokoli.ayrıca akşam bol bol kivi yenecek
birde tüm günler bol miktarda bitki çayı içilecek(yeşilçay,rezene ısırgan vb)
KAYNAK:netten
Devamını oku »

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN

3 Şubat 2008 Pazar
Kanserden Korunmanın En Kolay Yolu
Genlerinizi değiştiremeyeceğinize göre yaşam tarzınız ve beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız akılcı değişiklerle kanserden korunabilmeniz mümkün.

Bunun için sofranızda dikkat etmeniz gereken kurallar ise şöyle
Bitkisel yağ tüketin: Fazla tüketilen yağ meme, kolon ve rahim ağzı gibi kanser türlerinin oluşma riskini artırıyor. Ayrıca doymuş yağ tüketimindeki artış yine kanser için ciddi bir risk oluşturuyor. Dolayısıyla total yağ alımımız günlük enerjinin yüzde 30’unu geçmemeli. Ayrıca doymuş yağ içeren pasta, tatlı, poğaça ile yağlı etleri alışkanlığınızdan çıkarın. Kullandığınız yağlar kesinlikle bitkisel olmalı. E vitamini yönünden zengin olan zeytinyağı, fındıkyağı ve soyayağı antioksidan özellikleriyle kanserden koruyucu etkiye sahip. Etin yağsız olan bölümlerini tercih edin, tavuk etinin derisini temizleyin.
Kırmızı etten kaçının: Kırmızı et içindeki aminoasitlerinden olan homosisteinin kanserojen etkisi mevcut. Aşırı protein alımının meme, rahim, böbrek, bağırsak ve pankreas kanserine yol açtığı tespit edilmiş. Ayrıca aşırı kırmızı et tüketenlerin diğerlerine nazaran 2.5 kat daha fazla kansere yakalandığı ispatlanmış. Bu nedenle kırmızı eti mümkün olduğunca az tüketmeye özen gösterin. Günlük protein ihtiyacınızı kırmızı et yerine beyaz etten karşılayın. Bol bol balık tüketmeye özen gösterin.
Rafine şekerden uzak durun: Rafine şeker, yani çay şekeri (sükroz) kanser riskini artırıyor. Basit şeker kullanılan tüm tatlılar da kansere yol açıyor. Dolayısıyla mümkün olduğunca basit şeker kullanılan tatlılardan kaçının. Katkı maddelerine dikkat edin: Besinlerin raf ömrünü uzatmak, tat, renk ve koku vermek için kullanılan katkı maddelerinin birçoğu ile meyve sebzelerin olgunlaşmasında kullanılan hormonlar kanserojen etkiye sahipler. Salam, sosis ve sucuk yapımında kullanılan nitrit ve nitrat tuzları da kanserojen etkileriyle tanınıyor. Dolayısıyla bu tür besinleri tüketmemeye özen gösterin. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin, olabildiğince doğal besin ürünleri tercih edin.
Tuz kullanmayın: Tuzun midede yine nitrit türevleri oluşturarak mide ve özefagus, kanserlerine neden olduğu biliniyor. Salamura, turşu ve tuzlama ile yapılan yiyeceklerden uzak durun. Yemeklerin pişirilme aşamasında asla tuz kullanmayın. Sonradan eklediğiniz tuzda tat eşiğinizi yavaş yavaş düzelterek azaltın.Posalı besinlere ağırlık verin: Kompleks bir karbonhidrat olan posanın günlük tüketim miktarı kanser hastalığını önlemede oldukça etkili. Özellikle kolon kanserinden korumak için gerekli posayı kepekli ekmek yiyerek, meyve sebzeleri kabuklarıyla tüketerek karşılayın.
Taze meyve tüketimini artırın: Beslenmenizde özellikle karnabahar, lahana, soya fasulyesi ıspanak ve brokoli gibi C, A, E vitaminlerinden zengin besinleri tüketin. Ayrıca sofranızda turunçgiller, havuç, domates gibi karoteni ve selenyumu fazla besinlere yer verin. Bu besinler antioksidan etkiye sahipler. Yani aldığınız kanserojen maddeler, bu tür antioksidanlarla karşılaştığında kanser yapıcı etkilerini kaybediyorlar. Öğle ve akşam yemeklerinde sofranızda mutlaka bir sebze yemeği olmalı. Ara öğünlerde de en az 3 porsiyon meyve tüketin. Sarmısak, soğan, maydonoz, nane gibi antioksidan etkileri çok fazla besinleri yemeklerinizde mutlaka kullanın. Özellikle sarmısak tansiyonunuzu düşürüyor ve doğal antibiyotik kimyasallarıyla hastalıklara karşı direncinizi artırıyor. Sebze yemeklerini az suda kısık ateşte pişirin, beklemeden hemen yemeyi alışkanlık edinin.
Kurubaklagilleri sofranızdan eksik etmeyin: Sofranızda haftada en az iki kez kurubaklagil olmalı. Çünkü kurubaklagiller magnezyum, folikasit ve beta karoten açısından oldukça zenginler. Her gün yoğurt yiyin: Günde en az 2 kase yoğurt yiyin. Yoğurdun içindeki kalsiyum bağırsak kanserleri için koruyucu etkiye sahip.
Alkolden kaçının: Alkol, sigarayla tüketildiğinde oluşan fusel yağların ve benzoprin maddesinin kansorejen etkileri biliniyor. Yapılan araştırmalar sonucunda aşırı alkol alımının larink, özefgus ve dudak kanserlerine yol açtığı tespit edilmiş. Eğer içki kullanıyorsnız, alkol oranı yüksek içkiler yerine (rakı, viski, votka gibi), daha düşük alkollü (bira, şarap) olanları tercih edin. Alkol tüketimini de haftada 4-5 kadehle sınırlayın.
İdeal kilonuzu koruyun: Yapılan çalışmalarda şişmanlığın önemli bir kanser nedeni olduğu sonucuna varılmış. Sindirim sistemi, rahim ve böbrek kanserlerinin fazla kilo ile ilişkili olduğu saptanmış. Dolayısıyla siz siz olun, kanserden korunmak için ideal kilonuzu korumaya özen gösterin.Sağlıklı ve dengeli beslenme, kanserden korunmanın en etkili yollarından birini oluşturuyor. Bunun için sofranızda sebze ve meyveyi eksik etmeyin, bitkisel yağ tüketmeye de özen gösterin.Kanserden korunmak için bol bol sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
kaynak:netten alıntı
Devamını oku »

KİLO ALMAMANIN YOLLARI

2 Şubat 2008 Cumartesi
En çok bayanlar kilo almaktan şikâyet eder. İşte size Kilo almamanın tiyoları
-Gece Oburluğunu bırakın, Su içsem yarıyor demeyin.
-Hızlı yemeyin, yemeklerin tadını daha çok hisederek yemeye çalışın.
-Öğün atlamayın , gün içinde sık ama az yiyin.
-Sabahları kalkar kalkmaz bir bardak su içmeye alışın, iştahınızı bastırır.
-Kana çabuk karışabilen, kolalı ve sodalı içicekler, kremalı pastalardan, tatlılardan, fast food türü doymuş yağ ihtiva eden yiyeceklerden kaçının.
-Çayı şekersiz içmeye alışın, aşırı çay içmeyin.
-Televizyondaki yiyecek ve içeceklerle ilgili reklam ve programları seyretmeyin.
-Ciklet çiğneyerek tükürük bezlerinizin tükürük salgılamısını arttırmasına vesile olmayın, böylece iştahınızın açılmasına engel olun.
-Sabahları Mutlaka kahvaltınızı yapın ve metobolizmanızı hızlandırın.
-Yürüyerek gidebileceğiniz bir yer için araç kullanmayın.
-Okurken ve televizyon seyrederken dik oturun, düz durun ve böylece daha çok kalori yakabilmenizi sağlayın
-Salam, sucuk ve sosis türü yiyecekleri unuttun, hatırlamayın.
-Canlanın, aktif olun, gücünüzü arttırın, yolunuzu uzatın, ısınarak gevşeyin, daha sık daha az yiyin, farklı egzersizler yapın.Yemekten sonra alışverişe çıkmaya çalışın.
-Bol bol su için, derin derin nefes alın, hazır yemeklerden kaçının, serin yerde uyuyun.
-Hızlı kilo vermekten sakının, kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin, uzmanlara danışın
kaynak.netten alıntı
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?